Nieuwsarchief

NIEUWS 2015:

1-1-2015: Vanaf nu is ons nieuwsoverzicht te volgen op onze Facebook Pagina Redmill Stables, dit kunt u ook lezen als u geen Facebook account heeft.

NIEUWS 2014:

30-10-2014: dochter van Elottie gekocht. Gisteren hebben we een dochter van de beroemde Elottie kunnen kopen, ze heet Soklahoma W en ze is een ster, voorlopig keur en prestatie dochter van Calvados. Haar eerste dochter heet Woklahoma (v. Sheraton) die onlangs meedeed aan de Wereldruiterspelen in Caen en daar in de 1ste ronde 16de was en uiteindelijk 75ste werd (153 deelnemers). Haar 2de dochter heet Belhoma (v. Tenerife) en springt momenteel 1.35m Internationaal. Wij zijn erg blij met deze nieuwe aanwinst om onze fokkerij een nieuwe impuls te geven na het overlijden van Bellenoir Balia RS 3 weken geleden.

27-10-2014: Callixtus naar de USA. Callixtus RS (Tinus) gaat vandaag op transport naar Los Angeles ruim 7 jaar nadat hij bij ons op de wereld kwam. Wij wensen zijn nieuwe eigenaresse veel plezier en succes met hem!

04-10-2014: Bellenoir overleden. Bellenoir Balia RS elite sport (spr) v. Kreator x Pantheon x Farn, Ze was het meest veelzijdige paard dat we gefokt hebben. Dat was haar eigenlijk ook haar zwakte. Haar karakter maakte alles goed, een geboren vechter. Een virus is haar en haar ongeboren zoon fataal geworden. Wat blijft zijn mooie herinneringen, en een mooie dochter (Faquina Balia RS). Fotoalbum van Belle

17-08-2014: Corchis heeft op haar 1ste Internationale concours in Italie zeer goed gespresteerd onder Jeanette Corbeek. Ze is in 2 weken tijd 4x in het 1.15m gestart alle keren foutloos en een 9de, 8ste, 6de en 7de plaats. De laatste 2 dagen is ze in het 1.20m gestart beide keren foutloos, 1x in de barrage 1 balkje eraf, resultaat een 7de en een 14de plaats.

01-07-2014: Met de sterverklaring van Faquina Balia RS vanmorgen in Twello hebben we een heel goed keuringsseizoen gehad. Bellenoir Balia RS is na haar sport predicaat dit voorjaar nu ook elite verklaard, zij is de moeder van Faquina Balia RSGwenyver Balia RS en Gratia Viola RS zijn na hun 2de en respectievelijk 4de plaats in hun groep op de CK in Geesteren beiden nu ook voorlopig keur.

18-06-2014: Vorige week in Marieenheem werd Gwenyver Balia RS al ster met 75-75, Gratia Viola RS had daar moeite met de onrust achter het scherm van de kooi. Vandaag mocht ze in Ermelo op voor de “Modulaire Herkansing” van het KWPN en sprong nu goed genoeg voor ruim 75 punten, vorige week op exterieur ook al 75 punten, dus voor haar ook 75-75. We zijn blij met deze bloedgemaakte dames, volgende week de CK in Geesteren en dan zomervakantie voor ze.

30-05-2014: Bellenoir Balia RS die afgelopen februari het SPORT (SPR) predicaat verdiende is vandaag na de 1ste inseminatie 17 dagen geleden drachtig gescand van KANNAN.

20-05-2014: Vanmorgen is Saskia na de 1ste inseminatie drachtig gescand van ZAPATERO VDL, een mooi begin! Wija Balia RS is drachtig van een embryo van een andere merrie. Faquina Balia RS bleek bij de 1ste spoelpoging niet drachig van AREZZO VDL, op naar de 2de ronde.

19-05-2014: Vannacht is ons enige veulen van 2014 geboren, het is een mooie bruine merrie van de uitstekend presterende Emerald (v. Diamant de Semilly) en Desirable Sinaa. Dit veulen is via ET verwekt omdat haar moeder nu weer in de sport loopt na haar 1ste merrieveulen van Zavall vorig jaar zelf te hebben gezoogd. We zijn blij met deze 2 fraaie merries uit de Sina stam waar we in de toekomst veel van verwachten. Zie foto’s op Jahzara Sinaa RS

27-03-2014: KWPN Predicaten regen: Gisteren op de thuiskeuring van Overijssel zijn drie eigen gefokte merries beoordeeld: Bellenoir Balia RS : 75 punten exterieur, onlangs is ze SPORT geworden dus nu ook STER. We zullen haar presenteren op de CK in Geesteren en hopen dat ze daar een 1ste premie krijgt. Dan zal ze verder als ELITE SPORT (SPR) merrie door het leven gaan. Ze wordt nu gedekt door KANNAN. Ebalia de moeder van Bellenoir is hiermee PREFERENT geworden en is nu STER PREF PREST. Faquina Balia RS : 70 punten exterieur, ze wordt binnenkort op concours gestart. Fabiola Gold RS : 75 punten exterieur, ook zij wordt binnenkort op concours gestart. Mary Gold II de moeder van Fabiola is op basis van Int. spring resultaten van haar nakomelingen vandaag PRESTATIE verklaard. Als Fabiola voor haar springen 75 punten krijgt en dan STER wordt dan is Mary Gold II ook PREFERENT.

12-01-2014: Zimba HL die vrijdag 2de werd in een 1.45m rubriek op het ICNN in Drachten is een dochter van onze fokmerrie Saskia (elite pref van Corland). Zimba lijkt een klik met Ruben Romp te hebben die haar nog maar krap 3 maanden rijdt. Vandaag in de grote prijs van Drachten had ze 1 balkje op de laatste hindernis, daarmee werd ze 16de in een rubriek met 60 deelnemers. Zie link naar nieuwsbericht op Horses.nl 

05-01-2014: Bellenoir kringkampioen M. Vandaag werd onze “tijgerin” Bellenoir Balia RS kringkampioen in het M, we zijn trots op haar! Jeanette bedankt, zie hier de video van de 2 manches en de barrage.

NIEUWS 2013:

16-12-2013: Vanmiddag werd het 1ste veulen van onze inmiddels elite merrie Corchis aangewezen voor de 2de bezichting van het KWPN in Den Bosch in februari 2014. Het gaat om de Carambole zoon Giorgio RS die wij onlangs aan Jan Greve hebben verkocht. Giorgio RS was erg gespannen in de baan wat uiteraard ten kostte ging van de verrichting. Gelukkig vond de jury hem interessant genoeg om hem een herkansing te geven in Den Bosch.

20-10-2013: Bij de laatste drachtigheids controle van de draagmoeder van onze embryo van Emerald en Desirable Sinaa is voor 90% vastgesteld dat het een merrieveulen wordt. Uiteraard zijn wij hier blij mee omdat we dan 2 merries van Emerald hebben (in 2013 Installera Balia RS) en omdat we dan 2 vrouwelijke nakomelingen hebben van Desirable Sinaa die nu eerst de sport ingaat.

04-08-2013: Vanavond kregen we bericht uit Friesland dat Hazel Aspida RS liggend in de wei gevonden is bij de avond check ronde. Ze stond in een klein rustig groepje jaarling merries. Ze hebben haar met moeite overeind gekregen en op stal kunnen zetten. Een klein uurtje later belden ze terug, de dierenarts heeft het vermoeden van Wobbler bevestigt. De prognose was bijzonder slecht. We hebben besloten haar te laten euthanaseren. Een bijzonder treurig einde voor een mooie talentvolle merrie.

24-06-2013: Het heeft even geduurt dit jaar maar bij de 3de poging is het dan nu wel gelukt een embryo te spoelen. Het is nog erg pril maar als alles goed gaat krijgen we volgend jaar een Emerald uit Desirable Sinaa. Zij had 2 weken geleden een dubbele eisprong en er zijn 2 embryo’s gespoeld en overgezet, eentje daarvan is dus aangeslagen! Helaas zijn de 2 spoelpogingen bij Corchis mislukt, zij was na de 2de poging vuil, dus de kans dat het dit jaar nog lukt is sterk verminderd dus met haar zijn we gestopt. Ze gaat nu weer de sport in.

13-06-2013: Callixtus ster = Saskia pref! Vandaag op de stamboek keuring van het KWPN in Marieenheem is Callixtus RS voorlopig ster geworden met 70-75 punten. Omdat hij al prok was moest alleen de cornage nog gedaan worden. Meteen doorgereden naar de Watermolen, slangetje in zijn neus, filmpje maken, klaar! Hiermee is zijn moeder Saskia preferent geworden doordat er van haar eerste 4 nakomelingen nu 3 minimaal ster zijn geworden. Dat zijn: merrie, Zimba (v. Berlin), elite sport, 1.45m springen – ruin, Callixtus RS (v. Argentinus), ster prok, 1.20m springen – hengst, Democles RS (v. Namelus), KWPN aangewezen, 1.10m springen (Dicaprio TN)

12-06-2013: Onze 4 jarige Mr. Blue merrie Electa Viola RS hebben we vanmorgen bij Potdijk afgeleverd, vanaf daar gaat ze naar Gestut Eichenhein in Duitsland. Daar zal ze alle kansen krijgen qua sport en fokkerij, we wensen hen heel veel succes met haar!

29-05-2013: De afgelopen maand hebben 2 verkochte fokproducten van Redmill Stables het goed gedaan op Internationale Concoursen. Op 20 april in Lummen werd Dakar RS (Berlin x Mary Gold II) 10de in de finale van de Int. competition (1.10m) voor 5 jarigen (69 deelnemers). Hij wordt gereden door Brian Cassisy uit Ierland.  Op 5 mei werd in het Azerbeidzjaanse Baku een ****Grand Prix (1.50m) verreden waar Ultimare RS (Ferro x Damaskus) net buiten de barrage van 4 deelenemers viel en de beste vierfouter was. Zij wordt gereden door de Iranees Masoud Mokarinezhad.

15-05-2013: Wat een luxe om van onze enige merrie uit de Sina stam, die we als veulen gekocht hebben, als eerste een merrieveulen te mogen fokken. En nog een mooie ook! Invincible Sinaa RS is een geheel donkerbruin, luxe en langgelijnde dochter van Zavall (v. Casall) en Desirable Sinaa. Nu kan de moeder weer de sport in nadat ze in haar eerste concoursjaar tot het L springen gekomen was.

08-05-2013: Eindelijk is hij eruit, hij liet ruim 2 weken op zich wachten, meerdere keren werd ons gevraagd of dat allemaal wel goed kwam maar wij bleven vertrouwen houden. En het is beloond! Inevitable RS was de naam die we voor hem gereserveerd hadden en hij mag hem met recht dragen. Dit mooie, grote en zwarte hengstveulen van Diamant de Semilly en Saskia.

 

30-04-2013: Ze heeft er op gewacht, op de dag van de inhuldiging van Willem Alexander, haar naam is er dus van afgeleid: Installera Balia RS voor ons mooie merrieveulen van Emerald die zondag nog 2de werd in de Grand Prix van Antwerpen en Wija Balia RS. En daarmee is ze ons 50ste veulen! Installera is Zweeds voor inhuldigen.

08-04-2013: Gisterenmiddag op de eerste warme april dag werd Indy Rania RS geboren. Dit mooie merrieveulen is van Denzel vh Meulenhof die uit 2 Grand Prix springpaarden is geboren en van Sierania B (Quidam de Revel x Rigoletto) die wij deze winter drachtig gekocht hebben. Freek deed de bevalling bijna helemaal alleen omdat ik met een hond op een wedstrijd was. Buurman Wim Abbink is er nog even bij geweest maar is gauw weer gegaan toen alles ok bleek te zijn.

05-04-2013: Vannacht is Iskander RS geboren, hij was een paar dagen overtijd maar zeker de moeite van het wachten waard! Het is een ET veulen uit Phin Phin en Electa Viola RS (Mr. Blue x Corland) uit de top Viola Stam (fokfamilie 728).

26-02-2013: We verwachten 5 zeer interessant gefokte veulens:

1 april: Phin Phin x Electa Viola RS (Mr. Blue x Corland x Lucky Boy XX)

17 april: Denzel vh Meulenhof x Sierania B (Quidam de Revel x Rigoletto x Courville XX)

21 april: Emerald v/h Ruytershof x Wija Balia RS (Germus R x Pantheon XX x Farn)

23 april: Diamant de Semilly x Saskia (Corland x Lucky Boy XX x Uppercut XX)

19 mei: Zavall VDL x Desirable Sinaa (Calvino Z x Corland x Nimmerdor)

21-02-2013: Corchis ELITE. Vanmorgen is Corchis (Maximum Joe x Julio Mariner x Zeus) uit de Twiggy stam geslaagd voor de 2 weekse EPTM test in Sleen. Ze behaalde 78 punten en viel op door haar goede rijdbaarheid, instelling en springtechniek. Haar grootmoeder Dakar (v. Zeus) is een volle zus van Internationaal springpaard Baltimoor die onder de Noor Geir Gulliksen tot op hoge leeftijd grote prijzen en wereldbekers heeft gelopen.

NIEUWS 2012:

29-12-2012: Vanmorgen op de Sallandse Ruiterdagen hebben onze 2 huidige sportpaarden 2012 zeer goed afgesloten. Bellenoir Balia RS (sportnaam Redmill Bellenoir) was dubbel 0 in het L en werd daarmee 9de, Callixtus RS (sportnaam Redmill Callixtus) was ook dubbel 0 in het L. Hij was sneller en werd 2de. Er deden 54 deelnemers mee in deze rubriek. Beide zijn hiermee nu M startgerechtigd. Vooral voor Bellenoir een zeer goede prestatie om in 2 maanden en 6 wedstrijden de 10 punten bij elkaar te krijgen. Ze moet nog iets meer  bevestigd worden. Callixtus wordt al langer (ook door Peter Meersta) gereden en hij zal binnenkort de overstap naar het M gaan maken.

27-12-2012: Vanavond is Sierania B bij ons afgeleverd, zij is een ster prok dochter van Quidam de Revel uit Wierania (Rigoletto x Courville xx). Door haar uitmuntende afstamming met een hoog volbloed percentage, haar goede springtechniek, correcte en aansprekende exterieur, haar goede gezondheid en vruchtbaarheid past zij goed in onze fokstal. Ze is drachtig van DENZEL v/h MEULENHOF die de zoon is van Marius Claudius en Narcotique de Muze, beide ouders hebben zeer succesvol 1.60m Grand Prix gesprongen. Verdere staminfo kunt u hier vinden Rania Stam (fokfamilie 316)

08-12-2012: Vandaag is Desirable Sinaa voor het eerst gestart in het L springen, ze had 4 strafpunten en daarmee 1 winstpuntje. Omdat ze last gaat krijgen van haar dracht komt ze nu eerst weer terug naar huis voor haar “zwangersschapsverlof” na het veulenen gaan we haar weer rijden. Marcel Beukers dank voor het opleiden van Desi tot dit niveau.

19-09-2012: Gisteren op de Prinsjesdagveiling is na een lange avond Hermes RS verkocht aan de familie Winninghoff van de Winning Stables. Wij feliciteren hen met deze goede aankoop en wij zijn erg blij dat hij nu alle kansen krijgt om zijn talenten optimaal te ontwikkelen.

10-08-2012: Hermes RS wordt op 18-9-2012 geveild op de Prinsjesdagveiling in Ermelo. Zie voor meer info, video en meer foto’s deze link:Nationale Veulenveiling Prinsjesdag

06-07-2012: Bellenoir Balia RS heeft vandaag 196 en 193 punten gescoord in de M1 en heeft daarmee 3 winstpunten gepakt. En mooi resultaat nadat we half juni samen met amazone Bobbie Bary hadden besloten haar verder in de dressuur te specialiseren. Bellenoir is Te koop

30-06-2012: Desirable Sinaa is toch drachtig! Vorig jaar wilde het met diepvries sperma helaas niet lukken.Dit jaar staat ze in training en is de hengstigheid pas laat op gang gekomen. Maar wel na de 1ste inseminatie dit jaar drachtig geworden van Zavall VDL (Casall x Emilion) die dit voorjaar al de 2 sterren grote prijs van Drammen (N) won.

05-06-2012: Vandaag is onze eilte merrie Saskia drachtig gescand van Diamant de Semilly en Wija Balia RS is drachtig gescand van Emerald van ’t Ruytershof. Beiden na 1 inseminatie, met dank aan de goede zorgen van de Graafschap!

03-06-2012: Vannacht, zeer kort nadat de familie van Freek zich op de logeerkamers had teruggetrokken had Tajiry Fortuna voldoende rust gevonden om Hazel Aspida RS ter wereld te brengen. De bevalling zelf was binnen 5 minuten gepiept maar helaas stond ze ook iets te snel weer op waardoor ook de vliezen samen met de navelstreng afscheurden. Hierdoor kwam de nageboorte er in eerste instantie moeilijk af, maar na een injectie was het binnen een uur gebeurt. Moeder en dochter maken het nu prima. We hopen dat het weer morgen wat beter is en ze fijn naar buiten kunnen. Hazel Aspida RS is een actief, correct, royaal veulen met veel reflexen en een onderzoekend karakter.

21-05-2012: Met pijn in het hart hebben we eind vorige week Mary Gold II naar haar einde gebracht. Vijf jaar is ze bij ons geweest, ze was al geblesseerd toen we haar kochten. We hebben de mooie dochter Fabiola Gold RS van haar op stal staan. Haar laatste jaren als fokmerrie waren geen onverdeeld succes en de artrose begon steeds erger op te spelen. We hebben voor de zekerheid gekozen om haar zelf naar een betrouwbaar slachtadres te brengen in Nijkerk. Alleen dan kunnen we zeker weten dat haar verder leed of onrecht wordt bespaard. Maar het was een zwarte dag voor ons.

11-05-2012: Vandaag is Beyonce Weering drachtig gescand van het embryo van Electa Viola RS x Phin Phin! Als alles verder goed gaat wordt dit het eerste veulen van 2013.

21-04-2012: Vanmorgen vroeg is het derde veulen van de ‘Redmill baby-boom’ van 2012 geboren.Het is een vos merrie genaamd Haia Balia RS van Lansdowne (Wietvot) uit Wija Balia RS, een snelle jongdame die erg op haar halfbroer Geron RS (v. Vigo D’Arsouilles) van vorig jaar lijkt. We hopen dat zij zich net zo talentvol ontwikkelt als hij.

19-04-2012: Om 02.45 vannacht is Hermes RS geboren, deze zoon van PHIN PHIN en Saskia is een royale vosbles zonder wit aan zijn benen. Hij doet het prima en we zijn blij met dit rassige, sterke en correcte hengstveulen.

04-04-2012: Hallow Twiggy RS is geboren!De dochter van Back Gammon en Corchis ziet er uitstekend uit, donkerbruin, groot, sterk en correct. Toen het alarm afging in de vroege ochtend zagen we op de camera dat ze er al bijna helemaal uit was en het vlies nog dicht, dus rennen naar beneden…daar binnen 30sec aangekomen was het al gescheurd. Deze bevalling moest heel snel zijn gegaan, de stal nog keurig op orde, geen bezwete moeder alles OK dit keer!

06-03-2012: Vandaag ontvingen wij het PROK certificaat voor Electa Viola RS, hiermee zijn we weer een stapje verder in het kunnen uitbouwen van deze uitzonderlijke moederlijn.Deze lijn begon met name bij haar grootmoeder Viola (Lucky Boy xx x Uppercut xx) van Dhr. Ad den Hartog uit Amsterdam. Viola is de moeder van 9 springpaarden die 1.30m t/m 1.60m hebben gelopen en 2 KWPN goedgekeurde hengsten en dit uit in totaal 14 nakomelingen.

25-02-2012: Vandaag weer geen post met het pathologisch rapport van het veulen. De GD Deventer maar gebeld en de betreffende arts wist mij te vertellen dat het 100% zeker geen Rhino was en 99,9% zeker ook geen Schmallenberg, alle gegevens daarover waren nog niet binnen maar het pathologisch beeld en de testen tot nu toe hadden geen enkele aanwijzing daarvoor.Wij zijn wel opgelucht dat dit dus toch een op zichzelf staand geval van “dikke pech” is geweest, we kijken nu weer vol goede moed uit naar de de 4 nog te verwachten veulens.Mary Gold heeft zich bijzonder snel hersteld na dit drama, ze gedraagt zich zoals gewoonlijk.Inmiddels hebben we ook de schriftelijke uitslag gekregen, GEEN RHINO of SCHMALLENBERG !!!

23-02-2012: Vandaag hebben we onze gekochte Parados van Roelofsen uit Raalte opgehaald, een mooie jonge occasion waar wij nog lang plezier van kunnen hebben. Wij hebben nu de mogelijkheid met Parados en 2 paards trailer 4 volwassen paarden of 2 merries en veulens tegelijk te vervoeren.

16-02-2012: Eerste veulen dit jaar overleden. Deze mooie kerel van de elite merrie Mary-Gold II en de Olympische springhengst Jaguar Mail kwam eerst met zijn hoofd gekanteld en daarna met zijn voorknieen uit zijn moeder, eenmaal eruit zagen we dat hij erg mager was en maar zeer moeizaam op gang kwam. De inmiddels gearriveerde dierenarts constateerde samen met ons dat hij misvormde ribben had en dat zijn voorknieen niet verder dan 90graden konden strekken. Dit alles bij elkaar heeft ons doen besluiten hem te laten inslapen.

31-01-2012: Dublin RS (Eurocommerce Berlin x Germus R) uit onze Balia stam in verkocht naar Zuid Duitsland. Hij zal hier zijn springcarierre beginnen en we hopen dat hij zeer succesvol zal zijn.

NIEUWS 2011:

09-11-2011: TORONTO – Lansdowne (Guidam x Wolfgang) is gisteravond, woensdag 9 november, tweede geworden in de wereldbekerwedstrijd in het Canadese Toronto met Conor Swail. Een topprestatie van de voshengst, die begin dit jaar door zijn fokker Jan Greve aan de Ierse ruiter verkocht werd. De achtjarige KWPN-gefokte hengst stond in Nederland bekend onder de naam Wietvot en werd als Zangersheide goedgekeurde hengst ingezet voor de fokkerij. Lansdowne sprong dubbel foutloos op dit hoge niveau en daarmee blijft hij progressie boeken. Hij was nog geen halve seconde langzamer dan Bon Ami met Scott Brash. “Lansdowne is geen heel snel paard in de barrage”, vertelt Swail. “Maar hij heeft een grote galop. Ik hinkelde op twee gedachten of ik echt snel wilde gaan rijden. Ik wist dat er een stel heel snelle ruiters na mij kwamen en ik besloot om vlot en vloeiend te rijden, in de hoop om Scott te verslaan. Dat lukte net niet, maar ik ben wel heel erg blij met hoe m’n paard sprong.” Onze merrie Wija Balia RS is momenteel drachtig van bovengenoemde hengst, zij had in 2011 een hengstveulen van Vigo D’Arsouilles in Borculo op de veulenveiling (Geron RS).

21-10-2011: Arwen Balia RS is verkocht naar een springruiter in Frankrijk, wij hopen dat hij veel plezier en succes met haar zal hebben.

07-10-2011: Vandaag is het KWPN najaarsverrichtingsonderzoek van start gegaan, een van de springhengsten Democles RS genaamd is door ons gefokt. Hij is een donkerbruine zoon van Namelus R uit onze elite merrie Saskia. Wij hopen dat hij de opwaartse lijn van de verrichtingen in de eerste 3 zadelpresentaties die hij tot nu toe heeft laten zien kan vasthouden, en dat hij op 23 november voor zijn examen zal slagen!

07-09-2011: Van alle veulens van 2011 zijn nieuwe foto’s toegevoegd, zie Onze paarden. Van Democles RS zijn ook foto’s toegevoegd.

02-09-2011: Geron RS (v. Vigo D’Arsouilles) die vorige week op de elite veiling in Borculo is verkocht is vandaag afgeleverd, bij een van de bestuursleden van de veiling kwamen de 5 aldaar gekochte veulens bij elkaar om volgende week te worden verscheept naar Ierland.Wij wensen de nieuwe eigenaar heel veel succes en plezier met deze topper!

25-08-2011: Op de Elite veulenveiling in Borculo is Geron RS (v. Vigo D’Arsouilles) verkocht voor 9000,- euro naar Ierland. Wij wensen de nieuwe eigenaren veel succes met hem!

23-08-2011: Tijdens de Lonneker paardendagen heeft Arwen Balia RS (v. Lord Z) haar laatste punten gehaald voor het SPORTPREDIKAAT SPRINGEN. Ze krijgt nu eerst een korte vakantie.

17-08-2011: Vanaf nu zijn nieuwsberichten van onze Paarden ook te volgen via Twitter. Filmpjes van ze zijn te bekijken via You Tube. Klik op een van de icoontjes links bovenaan op onze website (naast het logo).

09-08-2011: Alle merries zijn nog drachtig van 42 dagen dracht (6 weken): Mary Gold II (elite) drachtig van JAGUAR MAIL feb-2012, Corchis (ster prok) drachtig van BACK GAMMON apr-2012, Wija Balia RS (prok) drachtig van LANSDOWNE apr-2012, Saskia (elite) drachtig van PHIN PHIN apr-2012, Tajiry Fortuna (ster prok) drachtig van NUMERO UNO mei-2012, Desirable Sinaa is helaas niet drachtig geworden.

01-08-2011: Gisteren is Arwen Balia RS tijdens de kringkampioenschappen in Lattrop 3de geworden in het Z springen. In de 1ste manche had ze 1 tijdfout en in de 2de manche was ze foutloos. Helaas telde dit niet mee voor de winstpuntenregeling anders had ze nu ook het KWPN SPORT (SPRINGEN) predikaat gehad.

13-07-2011:Tajiry Fortuna is na de 2de inseminatie drachtig gescand van NUMERO UNO, wat in de veulenhengstigheid niet wilde lukken is nu wel gelukt: Drachtig van de kersverse PREFERENTE hengst. We hopen natuurlijk op een TYSON of UNANIEM die ook beide uit een Voltaire moeder komen.

20-06-2011: Znoopy Gold (Vancouver uit onze elite merrie Mary Gold II) was afgelopen weekeinde 2 x tweede in een internationale 1.30m rubriek in Roeser (Luxemburg) onder Pius Schwitzer (CH).

04-06-2011: Geron RS, een telg uit onze Balia familie is definitief geselecteerd voor de Elite veiling in Borculo. Uiteraard zijn wij hier erg blij mee!

29-05-2011: Vannacht hebben we een zeer snelle geboorte meegemaakt van een veulen uit Tajiry Fortuna, het is een bruin merrieveulen met keurige aftekeningen, haar vader is EMILION. Met deze dame in kwestie zijn we erg blij, ze is groot en correct. Haar naam is Ginger Aspida RS.

27-05-2011: Znoopy Gold een dochter van VANCOUVER uit onze eilte merrie Mary Gold II won vandaag in Lamprechthausen een rubriek voor zevenjarigen onder de Zwitserse topruiter Pius Schwitzer. Znoopy Gold staat sinds januari 2011 bij Pius in Oensingen (CH)

26-05-2011: Het is ongelofelijk, alweer een merrie na de eerste inseminatie drachtig! Als alles goed gaat krijgt Saskia volgend jaar begin april een veulen van de kersverse ambassadeur van het BWP: PHIN PHIN. PHIN PHIN is ook KEUR bij het KWPN.

23-05-2011: Wija Balia RS is drachtig van de onlangs naar Ierland verkochte hengst WIETVOT die aldaar LANSDOWNE heet en onder Connor Swail uitgebracht wordt in de internationale springsport. Ze is begin april 2012 uitgeteld.

16-05-2011: Corchis is net als vorig jaar na de 1ste poging drachtig, nu van de hengst BACK GAMMON. Ze is eind maart 2012 uitgeteld.

27-04-2011: Vannacht heeft Saskia ons een mooi groot en correct bruin merrieveulen gebracht van ULTIMO, wij zijn zeer gelukkig met deze dame die Gratia Viola RS gaat heten. Ze lijkt samen met haar halfzus Electa Viola RS een waardige opvolger van haar moeder om deze bijzondere stam voort te kunnen zetten.

21-04-2011: Vandaag zijn 2 merries via thuiskeuring opgenomen in het stamboek. Desirable Sinaa scoorde 75 punten voor haar exterieur en 70 voor de stap en draf aan de hand. Henk Dirksen omschreef haar als een mooie royale merrie met een sportlichaam. Bellenoir Balia RS kreeg 65 voor haar exterieur, 75 voor de stap en 65 voor de draf. Zij werd omschreven als een zeer charmante 3/4 volbloed merrie.

20-04-2011: Vannacht heeft de draagmoeder Beyonce een groot, langgelijnd en correct schimmel merrieveulen gebracht van Arwen Balia RS en CORLAND, genaamd Gwenyver Balia RS. Gwenyver betekent “witte dame”. We zijn erg blij met deze opvolger van Arwen nadat zij onlangs haar 1ste Z parcours heeft gesprongen en op weg is naar het sportpredicaat.

10-04-2011: Gisteren heeft Arwen Balia RS haar eerste Z parcours gelopen, ze had 1 balk en 1 tijdfout. Maar ze wijze waarop ze rondging en sprong plus het vermogen dat ze toonde geeft ons hoop voor de toekomst!

03-04-2011: Mary Gold II is bij de 1ste poging dit jaar drachtig geworden van de SF tophengst JAGUAR MAIL. Uiteraard zijn wij hier erg blij mee temeer omdat we vorig jaar na 4 pogingen met Baloubet du Rouet maar gestopt zijn omdat het anders te laat in het seizoen zou zijn geworden.

01-04-2011: Vanavond heeft Wija Balia RS een groot gezond hengstveulen van VIGO D’ARSOUILLES gebracht. Hij is een evenbeeld van zijn vader met maat en lengte maar dan met een flinke scheut bloed extra. Hij heet Geron RS.

27-03-2011: Gisterenavond is ons eerste veulen van 2011 geboren. De Vigo D’Arsouilles uit Wija Balia RS laat nog even op zich wachten maar de CARAMBOLE uit Corchis (Maximum Joe x Julio Mariner xx) had haast. 10 dagen te vroeg was deze chique, correcte donkerbruine hengst die met veel lossigheid door de wei gaat. Zijn naam is Giorgio RS.

21-03-2011: De 4 jarige zoon van Argentinus en Saskia, genaamd Callixtus RS is vanavond 3de geworden op de vrijspringwedstrijd in Saasveld. Hij werd geroemd om zijn uitstekende springtechniek en zijn zeer snelle reflexen. Nu mag hij ook onder het zadel gaan springen, we hebben hoge verwachtingen!

13-03-2011: Arwen Balia RS is vandaag met Marc Dijkstra 5de geworden in het kampioenschap van Enschede welke door de finalisten van alle klassen (B t/m Z) in handicap werd verreden. Arwen zette 2 sublieme 0 rondjes neer in de klasse M, in het buitenseizoen gaat ze in het Z starten. Ze wordt steeds beter naarmate het hoger wordt.

27-02-2011: Callixtus RS is evenals in 2010 geselecteerd voor de finale van de vrijspringwedstrijd voor 3 en 4 jarige paarden in Saasveld. Callixtus is een 4 jarige zoon van Argentinus uit onze elite merrie Saskia (v. Corland), het aanbod was met 115 paarden dit jaar bijzonder groot. Op maandag 21 maart om 19.30 uur zullen de 24 finalisten in Saasveld het tegen elkaar opnemen.

05-02-2011: Vandaag heeft de KWPN HK commissie Democles RS (nr. 174) zoon van Namelus R x onze elite merrie Saskia (Corland x Lucky Boy xx) aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

10-01-2011: Djamilla Aspida RS (Lucky Boy x Voltaire) en Desirable Sinaa (Calvino Z x Corland) zijn beide PROK en SPORT goedgekeurd.

04-01-2011: Ebalia (Pantheon xx x Farn) de stammoeder van al onze Balia’s is per vandaag PRESTATIE ! Haar dochter Arwen Balia RS behaalde de sportstand M+5 en hielp haar moeder hiermee aan dit begeerde predicaat. Evenals een dochter van Voltaire die in Finland 1.30 springt en een zoon van Corleone die Z2 dressuur met vele winstpunten staat geklasseerd.

NIEUWS 2010:

13-12-2010: De zeer jeugdige, atletische en veel bloed vertonende Democles RS, zoon van Namelus R en Saskia is doorverwezen naar de 2de bezichting in Den Bosch. Zijn moeder Saskia (Corland) is een rechtstreekse dochter van de beroemde Lucky Boy xx merrie Viola van Ad den Hartog. Koen en Bart ook van harte gefeliciteerd!

9-12-2010: Dakar RS de Berlin zoon van Mary Gold II is helaas in Ermelo niet aangewezen voor Den Bosch, hij vertoonde teveel spanning wat ten koste ging van de galop en het springen.

24-10-2010: Dublin RS staat weer thuis, volgende week komen Electa Viola RS en Elize Mille RS ook weer thuis. Alle 4 veulens van 2010 gaan dan naar het vertrouwde adres Knuif in Zenderen.

12-10-2010: Net terug uit Kentucky zijn we zeer benieuwd naar het veulen van Wija Balia RS volgend jaar. De vader is Vigo D’Arsouilles, de Balia moederstam is nauw verwant aan Hickstead, de ggv Pantheon xx en de gggv Farn zijn ook zo te vinden in de pedigree van Rebozo. Dat betekend dus dat dit ongeboren veulen een combi van bloedlijnen heeft die zeer nauw verwant zijn met de beste drie springpaarden van de Wereldruiterspelen van 2010!

8-8-2010: Fidelis RS is vandaag 3de geworden in de finale van de springveulens op de veulenkeuring te Lonneker.

29 juli 2010: Vele nieuwe foto’s zijn toegevoegd bij de veulens, de opfok en de fokmerries.

14 juli 2010: Vandaag voor Mary en Tary de 17dagen scan. Tajiry Fortuna ineens drachtig van Emilion, Mary Gold II helaas weer leeg van Baloubet du Rouet, we gaan het in 2011 opnieuw proberen. Al met al verwachten we in 2011 vijf veulens, zie fokmerries.

6 juli 2010: Corchis is gisteren op de centrale keuring voorlopig keur geworden, ze werd 5de in haar groep. Als ze een verrichting met goed gevolg aflegt is ze ook meteen elite omdat ze onlangs ook haar prok certificaat kreeg.

1 juli 2010: Gisteren hebben we 40 veulenkijkers ontvangen van de Rijpaard Fokvereniging Twente, daarna hebben we nog veulens gekeken bij de Dominka Hoeve en bij Stoeterij Ineke Mosman. Al met al een geslaagde avond!

30 juni 2010: Corchis heeft vandaag haar prok certificaat ontvangen en haar cornage onderzoek was ook ok, hierdoor is ze definitief ster en kan ze volgende week naar de CK in Luttenberg.

17 juni 2010: Het geluk kan niet op deze week, vannacht is het laatste veulen van 2010 geboren. Het is een prachtige zwartbruine halfbloed merrie van Albaran en Tajiry Fortuna, genaamd Finesse Aspida RS.

16 juni 2010: Vandaag is Corchis op de keuring in Luttenberg voorlopig ster verklaard met 75 voor het exterieur en 80 punten voor het springen! De uitslag van de röntgenfoto’s en de cornage uitslag worden binnenkort verwacht.

10 juni 2010: Gelukkig is Saskia drachtig gebleven van Ultimo, als alles goed gaat verwachten we volgend jaar de eerste 4 veulens in 1 maand tijd.

5 juni 2010: Arwen Balia RS is via ET drachtig van Corland, Saskia is drachtig van Ultimo, er zaten 2 vruchtjes, eentje is afgeknepen, nu hopen dat de andere blijft zitten.

19 mei 2010: Ook de nieuwe merrie Corchis is na één inseminatie drachtig van Carambole.

7 mei 2010: De eerste merrie dit jaar is drachtig gescand en nog wel van Vigo D’Arsouilles, het was na één inseminatie raak bij Wija Balia RS. Nu hopen dat de vrucht blijft zitten!

30 april 2010: Vandaag hebben we op de veiling na de hengstenshow bij de Watermolen in Haaksbergen een driejarige merrie gekocht, genaamd Corchis (v. Maximum Joe).

25 april 2010: Misschien wel door het uitbundige voorjaarsweer heeft Arinosa vannacht haar hengstveulen van Albaran xx gekregen, 10 dagen te vroeg maar groot en goed wakker. Hij heet Fidelis RS.

16 april 2010: Twee keer eerder geprobeerd en nu toch gekregen: een merrieveulen van Berlin, en wel uit onze driekwart volbloed merrie Bellenoir Balia RS. Wij zijn erg blij met deze uitbreiding van onze Balia stam. Ze heet Faquina Balia RS.

31 maart 2010: Een week overtijd en we waren er stellig van overtuigd dat het een hengst zou zijn, maar het is toch een merrieveulen voor Mary Gold II. Onze eerste van haar sinds we haar in 2007 gekocht hebben, haar naam is Fabiola Gold RS.

23 maart 2010: Ajiry Fortuna (v. Quasimodo Z) een dochter van Tajiry Fortuna heeft op de IBOP in Stuifzand een IBOP score behaald van 76,5 punten en is daarna ster verklaard.

15 maart 2010: Helaas was Callixtus RS veel te gehaast tijdens de finale van de vrijspringwedstrijd te Saasveld, dat hij desondanks dat veel talent heeft was voor de kenners zichtbaar.

14 maart 2010: Vicky Gold (Andiamo x Lux x Burggraaf) heeft de finale voor 7 en 8 jarigen in Braunschweig gewonnen, zij is een nichtje van onze Mary Gold II die over 10 dagen een veulen van Tangelo van de Zuuthoeve verwacht.

8 maart 2010: De moeder van Tajiry Fortuna is prestatie geworden op 1 KWPN goedgekeurde hengst die nationaal springt, zijn volle broer die Z springt en een Lux merrie die 1.25m springt in Frankrijk.

6 maart 2010: Tajiry Fortuna is 14de (van de 27) geworden op de regiokampioenschappen B dressuur, voor ons naar tevredenheid, zeker omdat het pas haar 3de wedstrijd was sinds ze een startkaart heeft vanaf 1-1-2010.

6 maart 2010: Arwen Balia RS heeft redelijk gepresteerd op de regio kampioenschappen, 1ste manche 1 fout wegens tijdsoverschrijding, 2de veel zwaardere manche helaas twee balken. Is ook niet echt verwonderlijk na de laatste wedstrijd op 12 januari te hebben gelopen wegens de slecht winter.

20 februari 2010: Callixtus RS is geselecteerd voor de finale van de vrijspringwedstrijd in Saasveld op 15 maart aanstaande.

10 februari 2010: Jobke is prestatie geworden op haar 1ste drie merries, waarvan wij er 2 gefokt hebben.

23 januari 2010: Tajiry Fortuna is op haar 2de wedstrijd ooit ook geselecteerd voor de regio kampioenschappen, voor haar in de B dressuur eveneens op 6 maart a.s. zij wordt gereden door Rachel ter Borg.

15 januari 2010: Arwen Balia RS is vandaag geselecteerd voor de regio kampioenschappen in het L springen op 6 maart a.s. in Ambt Delden, ze deed dat door met gemak onder Marc Dijkstra twee mooie foutloze rondjes te lopen.

3 januari 2010: Het jaar begint niet goed met het bericht dat Kreator xx is overleden, gelukkig hebben wij nog een rechtstreekse dochter én zoon van hem.

NIEUWS 2009:

8 december 2009: Onlangs is Zig-Zag (v. Kojak) bronzen medaille winnaar op het WK 2009 in Lanaken voor 5 jarigen verkocht voor 140.000,- euro. Deze Zig-Zag heeft als overgrootmoeder Vobalia een volle zus van onze Ebalia.

27 november 2009: Wegens artrose en een zeer grote kans op een hernia ventralis hebben we moeten besluiten afscheid van Jaronetje te nemen. We hopen in haar dochter Elize Mille een opvolger te hebben.

11 november 2009: Onze oudste van stal, de volbloed Prince is vanavond thuis ingeslapen nadat hij bij een kreupelheids onderzoek schrok, uitgleed en zijn voorbeen brak.

13 oktober 2009:  Het indoor seizoen voor Wija en Arwen is zeer goed begonnen, op de eerste twee wedstrijden in het L springen waren beide paarden foutloos.

30 september 2009: Valentine Balia RS is vandaag gekeurd en daarna afgereisd met haar nieuwe eigenaren, wij wensen hen veel succes met de sport en de fokkerij!

24 september 2009: De draagmoeder van het veulen van Saskia 3x keer gescand tot 5 weken, mooi drachtig en dan vlak voor het ophalen op 6 weken is ze ineens niet meer drachtig, tja de natuur heeft zijn eigen wil, erg jammer!

21 september 2009: Alle 5 merries die thuis staan zijn drachtig gescand. Alleen de draagmoeder van het embryo van Saskia moet nog, dat zal later deze week gebeuren.

1 september 2009: Eamon heeft zich fris gepresenteerd bij de afstammingenkeuring van Kreator xx, zie commentaar KWPN en HORSETELEX.

28 augustus 2009: Torsinaa, moeder van Desirable Sinaa heeft de punten voor het sport predicaat springen binnen!

25 augustus 2009: Bologna is verkocht, wij wensen de nieuwe eigenaren veel succes met haar en haar nog ongeboren veulen van Wizzerd.

22 augustus 2009: Het embryo van Saskia en Ultimo is ingenesteld bij de draagmoeder, als ze zes weken drachtig is komt ze naar Enschede.

18 augustus 2009: Bologna is vandaag drachtig gescand (30ste dag), haar veulen van Wizzerd (Indoctro x Corland) wordt in juni 2010 verwacht.

14 augustus 2009: Van Saskia en Ultimo hebben we vandaag met succes een mooi embryo kunnen spoelen, het is meteen overgezet in een draagmoeder, nu hopen dat het lukt!

25 juli 2009: Torsinaa, de moeder van onze vorig jaar aangeschafte merrie Desirable Sinaa is enkele weken geleden ster geworden en heeft inmiddels ook de eerste punten in het Z springen binnen.

17 juli 2009: We hebben er een fok/sport merrie bij, Arinosa is onze nieuwe aanwinst. Ze is een dochter van sportpaarden leverancier Guidam x keur pref prest van Nimmerdor.

10 juli 2009: Athena (v. Sandreo) en Contara (v. Contendro I) zijn verkocht.

4 juli 2009: Bellenoir en haar halfzus Bologna zijn PROK goedgekeurd.

10 juni 2009: Onze wens is uitgekomen, van Mr. Blue en Saskia een merrieveulen! Ze is al flink grijs en heeft heel veel bloed. Met zo’n merrieveulen op stal zien we de toekomst wel zitten. Ze heet Electa Viola RS.

26 mei 2009: Altijd weer fijn zo’n vruchtbare stam, Bellenoir is bij de eerste poging drachtig geworden van Berlin.

24 mei 2009: Alweer een vos, zo heb je er nog nooit een gefokt zo heb je er in een jaar drie! Maar gelukkig is hij gezond, groot, correct en mooi onze Eamon RS. Zoon van Kreator xx en Tajiry Fortuna (v. Voltaire).

13 mei 2009: En het is een merrie geworden! Van de vorig jaar gekochte sport dressuur merrie Jaronetje (v. Purioso) hebben we een merrieveulen genaamd Elize Mille RS, vader Londondance.

16 april 2009: Er staan nieuwe foto’s van Erato RS op zijn pagina, hij is nu drie weken.

25 maart 2009: Na regen komt altijd weer zonneschijn, gisteravond is het tweede veulen van dit jaar geboren. Het is een gezond bruin hengstveulen van Carthino Z en Zephyra Balia RS.

23 maart 2009: Slecht nieuws, onze eerste veulen van dit jaar is overleden kort na de bevalling. Het was een voshengst van Mary-Gold II en Tangelo van de Zuuthoeve. Hij is onderzocht door de GD en er is geen rhino of een andere aanwijsbare doodsoorzaak gevonden.

13 februari 2009: Inmiddels is het nieuwe email adres actief, klik hier voor het adres.

22 januari 2009: Wegens wisseling van email adressen en het verkrijgen van een server in onze nieuwe woning hebben we de laatste 2 weken niet alle e-mails ontvangen, willen diegenen die mail hebben verstuurd en nog geen antwoord hebben gekregen telefonisch contact opnemen? 053-4307750 bgg 06-22206798.

22 januari 2009: De Fotopagina en pagina Nieuwbouw is geactualiseerd.

NIEUWS 2008:

14 november 2008: De dochter van Mary Gold, Amy Gold v.d. Boleemhoeve (v. Padinus) heeft in Uden de IBOP afgelegd met 75,5 punten en is daarmee ELITE geworden. Mary heeft daarmee van de eerste 4 nakomelingen al 2 ELITE merries!

8 november 2008: Onze nieuwste aanwinst Desirable Sinaa is veilig afgeleverd op ons opfokadres in Zenderen waar ze tot volgend najaar zal blijven. Ze heeft zich goed ontwikkeld en beweegt met veel souplesse.

30 oktober 2008: Vandaag hebben we onze beide verkochte hengstveulens Dakar en Democles weggebracht naar hun nieuwe eigenaren, wij wensen hun en hun nieuwe eigenaren heel veel succes!

29 september 2008: De veulens die wij voorlopig aanhouden zijn gespeend, gelukkig lijkt alles rustig te zijn verlopen. 1 november gaan ze naar het vertouwde opfokadres bij de Fam. Knuif in Zenderen. Daar halen we dan de 1 en 2 jarige merries weer op.

17 september 2008: Bij de laatste scan van dit jaar bleek Wija Balia RS niet meer drachtig te zijn van Singapore, erg spijtig. Het gevolg is dat ze nu per 1 oktober weer in training gaat en in de sport uitgebracht zal gaan worden.

8 augustus 2008: Door Desirable Sinaa (Calvino Z x Corland x Nimmerdor) aan te kopen hebben we onze merriestapel kunnen uitbreiden met de overbekende SINA stam!

28 juli 2008: Terugrekenend tot ons eerste dekjaar 1999 hebben we nu een drachtigheids percentage van 100% over 10 dekjaren! Het gaat in totaal om 34 dekkingen. Zie fokmerries voor het overzicht voor 2009.

27 juli 2008: Saskia is drachtig van Mr. Blue, hiermee zijn alle 6 merries drachtig. Op naar 6 gezonde veulens in 2009!

20 juli 2008: Democles RS is verkocht, hij blijft in Twente en wordt als alles goed gaat in 2010 op de hengstenkeuring voorgesteld.

23 juni 2008: Athena Mille RS is vandaag in het stamboek opgenomen met de volgende punten: Exterieur 75, stap 65, draf 65, galop 65 en houding 65.

26 mei 2008: Vanavond is ons laatste veulen van 2008 geboren. Het is een prachtig hoogbenig hengstveulen met veel bloed van Saskia en Namelus R, hij heet Democles RS.

2 mei 2008: Vannacht is ons vijfde veulen en eerste merrie van dit jaar geboren, Haar naam is Djamilla Aspida RS en deze mooie sterke dame is een dochter van Lucky Boy en Tajiry Fortuna.

17 april 2008: Vannacht is ons vierde hengstveulen van dit jaar geboren, het is een veulen van Canturano en Zephyra Balia RS. Hij heet Daedalus RS en hij is groot, hoogbenig en heeft veel uitstraling.

9 april 2008: We hebben er nieuwe merrie genaamd Jaronetje bijgekocht, ze is een halfzus van een van onze eerste merries Zofia. Jaronetje is ZZ Licht dressuur met winstpunten geklasseerd en PROK goedgekeurd.

2 april 2008: Dakar RS is verkocht naar Ierland, hij zal tot aan de KWPN hengstenkeuring 2010 in Nederland blijven en daarna naar Ierland vertrekken.

20 maart 2008: 2 dochters van Kreator xx hebben een super IBOP afgelegd in Stuifzand. Wolavsca Fortuna (mv. Celano) behaalde maar liefst 84 punten, zij is in eigendom van de Fam. Rinkes. Vivabanta (mv. Celano) behaalde 81,5 punten, zij is in eigendom van de Fam. Kuijer.

17 maart 2008: Kreator xx heeft zijn 5 daagse onderzoek in Ermelo goed afgerond en is hiermee KWPN goedgekeurd! A.s. woensdagavond 19 maart om 20.00 uur is hij tezamen met enkele nakomelingen te zien op de hengstenshow van de Dalhoeve in Wamel.

17 maart 2008: De tweede Eurocommerce Berlin is geboren, het is een bruine hengst genaamd Dakar RS en zijn moeder is de elite merrie Mary-Gold II.

11 maart 2008: Ebalia is vandaag gestorven, 3 weken voor de uitgerekende datum kreeg zij een baarmoederbloeding, we hebben haar en haar hengstveulen van Sam R niet meer kunnen redden. Ebalia bedankt voor alle prachtige merries die je ons gegeven hebt!

9 maart 2008: Ons eerste veulen van dit jaar in geboren! Zijn naam is Dublin RS en hij is een grote chique zoon van Eurocommerce Berlin en Wija Balia RS.

24 februari 2008: Nieuwe foto’s zijn toegevoegd bij Nieuwbouw Woning en Opfok Belle, Bologna en Arwen.

21 februari 2008: Aprilmoon Mare RS is verkocht voor sport en/of fokkerij, wij wensen de eigenaren veel succes!

7 februari 2008: Athena Mille RS is PROK goedgekeurd, zij zal dit voorjaar een merrietest lopen.

2 februari 2008: Kreator xx is in Den Bosch aangewezen voor het verrichtingsonderzoek van het KWPN. Hij staat inmiddels bij het dekstation voor 2008, de Dalhoeve in Wamel. Tel: 0487-562100, website www.dalhoeve.nl

17 januari 2008: Namelus R is keur verklaard, stal Roelofs gefeliciteerd! Saskia verwacht in mei 2008 een veulen van hem.

14 januari 2008: Afgelopen weekeinde is Sebastian (Lux x Leslie v. Ramiro) onder Christian Ahlmann 2 de geworden in de grote prijs van Münster. Sebastian is een achterkleinzoon van Viola, de moeder van Saskia.

NIEUWS 2007:

26 december 2007: Vele foto’s zijn toegevoegd vooral bij Nieuwbouw en Opfok.

22 december 2007: Kreator xx is vandaag aangewezen voor de 3de bezichtiging van het KWPN in Den Bosch op 2-2-2008!

27 november 2007: De eerste dochter van Saskia genaamd Zimba (v. Eurocommerce Berlin) heeft op de IBOP in Wormerveen opvallend gesprongen met o.a. een 9 voor vermogen en een 8,5 voor aanleg kwam ze op 80 punten en is hiermee meteen evenals haar moeder ELITE. (zie nieuws KWPN site)

5 november 2007: Onze 6 drachtige merries zijn verhuisd naar hun nieuwe buitenstallen, zie foto op de openingspagina.

24 oktober 2007: Vandaag is de tweede dochter Whoopy Gold (v. Lupicor) van een van onze fokmerries Mary Gold II met glans geslaagd voor de EPTM test in Sleen. zij behaalde 79,5 punten met 4 achten en een 8,5 voor de springonderdelen de beste score op deze EPTM.

1 oktober 2007: Alle veulens van dit jaar staan weer bij de opfokadressen wij hopen dat ze veelbelovend zullen uitgroeien!

30 september 2007: Een nichtje van Mary-Gold II genaamd De Man’s Vicky Gold (v. Andiamo) was vandaag 26ste in de finale van de WK vijfjarigen in Lanaken.

15 september 2007: Alle 6 geinsemineerde merries dit jaar zijn drachtig, nog steeds hebben we sinds 1999 100% drachtigheidsscore!

4 september 2007: We hebben nieuwe foto’s geplaatst bij het hoofdstuk Nieuwbouw.

21 juli 2007: Zimba de dochter van Eurocommerce Berlin en Saskia is in Midden Beemster voorlopig keur geworden.

1 juli 2007: Er zijn nieuwe foto’s geplaatst bij de veulens en de opfok.

13 juni 2007: de eerste dochter van Saskia, genaamd Zimba is ster geworden met 70 punten voor exterieur en 80 punten voor het vrijspringen. Zij is een dochter van Eurocommerce Berlin.

1 juni 2007: Kreator xx is hengst van de maand juni op de populaire site paardenfokken.nl

31 mei 2007: Inmiddels zijn er alweer vier merries drachtig, 2 van Eurocommerce Berlin, 1 van Sam R en 1 van Canturano, zie fokmerries.

17 mei 2007: De site is enigszins aangepast. O.a. toegevoegd is het hoofdstuk Naamgeving van de hier geboren paarden onder het kopje visie.

11 mei 2007: Het vierde en laatste veulen van 2007 is geboren, het is een bruin hengstveulen van Argentinus en Saskia. Dit veulen is zeer chique, morgen naar buiten we zijn benieuwd! Zijn naam is Callixtus RS dit betekend in het Grieks “de zeer schone”.

28 april 2007: De volle zus van Nina Gold, Unique Gold (v. Lux Z) is inmiddels Z springen met winstpunten waardoor de moeder van Mary-Gold II nu ook prestatie is.

28 april 2007: Saskia en haar eerste dochter (v. Berlin) zijn beide prok goedgekeurd, waardoor Saskia nu elite is!

27 april 2007: De eerste 2 merries (Wija Balia RS en Mary-Gold II) zijn al weer drachtig, en beide van springtopper Eurocommerce Berlin!

18 april 2007: Vannacht net voor middernacht is ons 3de veulen van 2007 geboren, het is een zeer groot maar toch rassig zwartbruin merrieveulen van Contendro I en Tajiry Fortuna (v. Voltaire). Wij zijn zeer ingenomen met dit merrieveulen genaamd Contara Aspida RS.

6 april 2007: Vandaag hebben we Saskia gekocht, zij komt met haar sublieme afstamming onze fokkerij versterken. Zij is nl. de laatste vrouwelijke nakomeling van de befaamde Viola (v. Lucky Boy xx) die tweevoudig hengstenmoeder is en maar liefst negen (9!) nakomelingen heeft gebracht die Nationaal tot Grand Prix hebben gesprongen. Deze stam van Dhr. den Hartog uit Amsterdam heeft al vele goedgekeurde hengsten en topspringpaarden gebracht.

20 maart 2007: het wordt steeds gekker, deze is zelfs 19 dagen te vroeg. Maar anders dan anders het is een HENGST! Dit is weer de eerste sinds 2002, hij heet Colin RS en hij lijkt sprekend op zijn vader Tenerife VDL.

3 maart 2007: 13 dagen te vroeg waar o zo wakker is ons eerste veulen van 2007, ze heet Caia Balia RS. Caia betekend in het grieks: Godin van de Aarde.

17 februari 2007: Omdat we onze fokkerij gaan uitbreiden na de nieuwbouw hebben we er een nieuwe fokmerrie bij gekocht, haar naam is Mary-Gold II en ze is een halfzus van Internationaal springpaard Nina Gold (Ben Schröder).

16 november 2006: nieuwe link op onze website, Nieuwbouw stallen en huis aan de Roodmolenweg in 2007.

NIEUWS 2006:

6 november 2006: Ultimare RS is verkocht aan een internationale springstal wij hopen nog veel van haar te horen in de sport!

6 november 2006: Zephyra Balia RS staat weer thuis, ze is uitgegroeid tot een royale merrie die goed kan bewegen.

31 oktober 2006: Bologna Mille RS hebben we vandaag naar ons vertrouwde opfokadres, de familie Knuif in Zenderen gebracht.

14 september 2006: Utah Mille RS is verkocht, ze gaat samen met haar nieuwe eigenaresse aan de opleiding in Deurne beginnen. Wij wensen beide heel veel succes!

2 juli 2006: Onze 2de Kreator xx afstamming is geboren, het is een gitzwart merrieveulen met lange lijnen die correct gebouwd is. Ze heet Bellenoir Balia RS.

2 juli 2006: Nieuwe foto’s van Bologna Mille RS staan nu op de site!

6 juni 2006: Onze nieuwe merrie Tajiry Fortuna is ook drachtig, zij van de Duitse topvererver Contendro I.

21 mei 2006: Ook de tweede telg uit de Balia stam is na de eerste inseminatie drachtig. Valentine Balia RS is drachtig van Tenerife VDL.

28 april 2006: De eerste merrie van het seizoen is weer drachtig. Wija Balia RS is na één keer insemineren drachtig van Wender R.

21 april 2006: Het spreekwoord na regen komt zonneschijn blijkt waar te zijn, vannacht heeft Utah Mille RS een prachtig, groot, hoogbenig, donkerbruin merrieveulen gekregen! Haar vader is de volbloed Kreator xx, haar naam is Bologna Mille RS.

4 april 2006: Jobke heeft haar prachtige zwartbruine hengstveulen van Sam R zeven weken te vroeg dood ter wereld gebracht, het veulen is opgestuurd voor onderzoek. Dit zou ons laatste veulen van Jobke zijn, wij vinden het heel erg dat haar fokkerijcarrière op deze manier wordt afgesloten. Gelukkig maakt ze het zelf naar omstandigheden goed.

15 februari 2006: Wij hebben onze merriestapel uitgebreid met een nieuwe stam door aankoop van de merrie Tajiry Fortuna. We zullen haar eerst in de sport gaan uitbrengen en daarna voor onze fokkerij gaan inzetten.

7 januari 2006: Zenobia Mare RS is verkocht voor de dressuur sport in Nederland, we wensen de nieuwe eigenares een goede verdere opfok en in de toekomst heel veel successen met haar!

NIEUWS 2005:

28 december 2005: Jobke is verkocht voor de recreatie, het veulen waar ze drachtig van is (v. Sam R) blijft van ons. Daarna mag ze bij een uitstekend adres met de nieuwe eigenaren het iets rustiger aan gaan doen, en van haar mooie sport- en fokkerij carrière gaan nagenieten.

18 december 2005: Valentine Balia RS en haar 1 jaar jongere halfzus Wija Balia RS hebben beide het PROK certificaat ontvangen.

16 november 2005: Walkura Mare RS is verkocht voor de spring sport in Nederland, we wensen de nieuwe eigenaren heel veel successen met haar!

13 oktober 2005: Arwen Balia RS is gespeend, ze is nu weer bij haar beide jaargenoten die al bij Knuif in Zenderen stonden.

2 oktober 2005: Ultimare RS heeft deelgenomen aan de oefencross in Vasse, ze heeft alles gesprongen (13 hindernissen) en ze vond het prachtig.

30 september 2005: Wija Balia RS en Walkura Mare RS staan weer in Enschede, aan het einde van de winter 2005/2006 zullen we gaan beginnen met de training.

30 september 2005: Aprilmoon Mare RS en Athena Mille RS zijn gespeend, ze verblijven bij ons vertrouwde adres: de familie Knuif in Zenderen.

6 september 2005: Aprilmoon Mare RS is geprikt bij de afstammelingenkeuring van Ultimo (nr. 3). Ze liet zich buitengewoon goed zien, evenals de meeste andere nakomelingen van Ultimo.

10 augustus 2005: Vitalis RS is verkocht naar Amerika, daar zal hij in de Huntersport zijn werk gaan doen.

5 augustus 2005: Valentine Balia RS is voorlopig keur verklaard, in Exloo stond ze op de 3de plaats van 10 stermerriën in de 3de groep van de springpaarden (6 werden er voorlopig keur).

4 juli 2005: Valentine Balia RS is in het KWPN stamboek opgenomen en ster verklaard met 77 punten exterieur, 70 punten beweging en 65 punten voor het vrijspringen.

14 juni 2005: Ultimare RS is in het KWPN stamboek opgenomen met 64 punten exterieur, 65 punten voor beweging en 64 punten voor het vrijspringen.

10 juni 2005: Niemand begrijpt er iets van 80% van alle geboren veulens bij Redmill Stables zijn merrieveulens!

10 juni 2005: het derde veulen van 2005 is geboren, een merrieveulen natuurlijk. Nu van Lord Z, ze heet Arwen Balia RS

7 juni 2005: Utah Mille RS is in het KWPN stamboek opgenomen met 70 punten exterieur en 64 beweging.

30 april 2005: Het tweede veulen van 2005 is geboren, het is ons 11de merrieveulen van in totaal 14 veulens in 6 jaar tijd. Dit is ons eerste veulen uit een zelfgefokte merrie. Haar vader is Sandreo, haar naam is Athena Mille RS

24 april 2005: Het eerste veulen van 2005 is geboren, het is wéér een merrie. Nu van Ultimo genaamd Aprilmoon Mare RS

15 april 2005: Valentine Balia RS is röntgenologisch 100% goedgekeurd.

NIEUWS 2004:

5 oktober 2004: De website weer volledig geactualiseerd.

8 september 2004: Zephyra Balia RS geprikt bij de afstammelingenkeuring van Sam R (nr. 19), ze liet zich uitstekend zien.

10 augustus 2004: Alle merries weer drachtig, in 6 fokkerij-jaren 100% drachtigheidsscore!

30 april 2004: Het tweede veulen van 2004 is geboren, het is een prachtige merrie van Scandic genaamd Zenobia Mare RS

22 april 2004: De nieuwe website is in de lucht!

11 april 2004:  Het eerste veulen van 2004 is geboren, het is een mooie merrie van Sam R genaamd Zephyra Balia RS

11 maart 2004: Utah Mille RS heeft het PROK certificaat ontvangen.